Urnen/herinneringsobjecten

Ik maak voor u in opdracht, na overleg en eventueel naar uw idee, een heel persoonlijk keramisch herinneringsobject.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid dat nabestaanden zelf, onder mijn begeleiding of samen met mij een object creëren. Dat kan een vorm zijn die de as bevat. Het kan ook een object zijn dat symbool staat voor het leven van de overledene.

Als u geïnteresseerd bent om bij mij een urn in keramiek te laten maken, beginnen we met het maken van een afspraak om samen te overleggen over uw wensen en te kijken naar de mogelijkheden. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend.

Meestal zijn het de nabestaanden die een besluit nemen over de vorm van een urn.
Soms echter beslissen mensen zélf (soms zelfs lang vóór hun dood) over deze tastbare en blijvende herinnering die ze willen achterlaten. Het is zelfs mogelijk om, als u dat op prijs stelt, zélf mee te werken aan het vormgeven van de urn. Deze kan dan tot het moment van overlijden, als een kunstwerk in uw huis of tuin geplaatst worden.

Bij zo’n eerste gesprek gaan we uit van uw wensen. Misschien heeft u zelf al ideeën. Mogelijk heeft u al eens iets gezien wat als uitgangspunt kan dienen. Zo niet, heb ik werkstukken thuis staan en ook een klapper met ideeën en foto’s. Soms is het mogelijk om snel tot een besluit te komen. Maar soms is het belangrijk om de tijd te nemen en zaken te laten bezinken en ideeën te laten rijpen.

Als u besluit de opdracht aan mij te geven, moet u vanwege de tijd die het materiaal klei nodig heeft, toch zeker rekenen op een minimale levertijd van 6 tot 8 weken. Mogelijk nog langer als er eerdere opdrachten voorgaan.

De prijs van uw unieke urn ligt voor een grote vorm gemiddeld tussen de 250 en 400 euro.
Mini-urnen (die maar een deel van de as bevatten) zijn natuurlijk goedkoper.

Omdat elke urn met de hand opgebouwd wordt, zijn de mogelijkheden wat betreft vorm en bewerking bijna eindeloos.
Een ieder leeft op zijn eigen uniek manier. Ook in het afscheid nemen mag die uniciteit naar voren komen in de vorm van een blijvende herinnering die de relatie tussen leven en dood vormgeeft. De urn moet “passen” bij de persoon wiens as hij zal bewaren.
De urn vormt de laatste rustplaats voor uw dierbare. Het is een plaats om te gedenken, maar tevens een sieraad voor uw huis of tuin.

Wilt u een afspraak met mij maken, kijk dan onder contact op deze site.